“Verkeersmarkt Veilig de weg op”

By 25 oktober 2022Nieuws Schijndel

Wat kunnen de oorzaken van verkeersongevallen zijn? Wordt het ons toch te moeilijk? Gaat het allemaal te snel? Heb ik mijn scootmobiel of mijn e-bike wel voldoende onder controle? Rij ik met de auto of rijdt de auto met mij? Spelen mijn beperkingen parten?
Het straatbeeld is veel veranderd de laatste jaren. Waar voorheen een enkeling overstapte naar een elektrische fiets, zien we dat nu steeds vaker.. Maar we moeten onszelf wel bewust zijn van de hogere snelheid van de e-bike. Een cursus hierin is zeker geen overbodige luxe.”

Bewustwording
De veranderde bebording, de witte strepen op de weg, de toenemende verkeersdrukte in combinatie met de snelheid van weggebruikers zorgt regelmatig voor onveilige situaties. Seniorenraad Meierijstad afdeling Schiijndel wil hier verbetering in brengen door een informatieve middag te organiseren voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.  Het is de bedoeling dat mensen zich aan het einde van de middag opgeven voor een of meer van de gratis cursussen die hiervoor ontwikkeld zijn. Dat zijn naast de cursus ‘Veilig gebruik van de elektrische fiets’ ook ‘Veilig rijden met de scootmobiel’ en een auto-opfriscursus ‘Veilig de weg op’.

Een actieve middag met uitleg van deskundigen over diverse opfriscursussen
Na afloop is er een gezellige “Verkeersmarkt” met informatiekraampjes in de hal van ‘t Spectrum. Hier kunt u o.a. de volgende informatie krijgen: Hoe gebruik ik mijn Scootmobiel; veilig rijden met mijn E-Bike; informatie verlengen rijbewijs 75 +: opfriscursus Verkeer; politie Oost-Brabant; stichting Seniorenraad Meierijstad: formulieren aanmelding nieuwsbrief/opiniepanel; stichting Welzijn De Meierij: presentatie “vervoer op maat” en de “Eropuit bus”.

Kom naar de verkeersmarkt van de Seniorenraad “Veilig de weg op“.
Maandagmiddag 21 november 2022 in S.C.C. ‘t Spectrum in Schijndel.
Tijd:14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur.
Aanmelden: kan tot 10 november aanstaande bij
Ton Kremers, Wijbosscheweg 15, ton.kremers@hetnet.nl  tel. 0643115350
N.B: Alleen de eerste 240 aanmeldingen zijn verzekerd van een plaats.