Seniorenraad Meierijstad wil doorpakken

By 4 april 2022Afdeling Erp

Van oudsher komt KBO al op voor de belangen van ouderen. Maar met het samengaan van dertien kernen in 2016 tot één gemeente ontstond Seniorenraad Meierijstad. Een overkoepelende organisatie. Erpenaar Bert van Boxmeer legt uit wat deze organisatie ook voor de senioren in Erp, Keldonk en Boerdonk wil betekenen.

Vijf jaar geleden opgericht, maar toch zullen veel mensen nog niet van de Seniorenraad Meierijstad hebben gehoord …
“Nee, dat klopt. Toen de gemeente Meierijstad werd geboren, ontstond zowel bij de KBO’s als bij de gemeente de behoefte aan één overkoepelende organisatie die opkomt voor de belangen van ouderen. Je kunt je namelijk voorstellen dat het te omslachtig is om met alle KBO-afdelingen aan tafel te gaan zitten om samen beleid te gaan maken. Vandaaruit ontstond de Seniorenraad Meierijstad.”

Maar: waarom kennen veel mensen de Seniorenraad dan nog niet?
“Dat heeft verschillende oorzaken. Voordat eens alle neuzen dezelfde kant op staan, ben je sowieso al een tijdje verder. Alle KBO’s moesten immers mee in het initiatief. Dan heb je nog veel vragen te beantwoorden, zoals: wat wordt je rol als organisatie, wanneer heb je contact met de gemeente, waarover, enz. Je organisatie moet een identiteit krijgen. Toen dat zo ver was en we klaar waren om door te pakken, brak corona uit … Ik hoef je niet te vertellen wat voor impact dat had.”

En nu zijn jullie de draad weer aan het oppikken?
“Ja, het voelt eigenlijk alsof we nu pas echt van start gaan. Alle voorbereidingen zijn getroffen. We weten wie we zijn. We weten wat we voor senioren willen betekenen. We zijn klaar om door te gaan pakken.”