De welzijnsorganisaties van Meierijstad blijven bij u in de buurt!

By 28 maart 2020Nieuws

Dit is een doorgestuurd bericht van Welzijn de Meierij. De Seniorenraad Meierijstad heeft al haar activiteiten tot nader orde gestopt.

De samenwerkende welzijnsorganisaties van Meierijstad blijven bij u in de buurt. Daarbij houden we rekening met de richtlijnen rondom het coronavirus. Dat betekent dat we tijdelijk op een andere manier contact met u zoeken dan u van ons gewend bent.

Zo hebben onze sociaal werkers, clientondersteuners en vrijwilligers afgelopen week al honderden mensen gebeld die juist nu extra aandacht nodig hebben. In deze periode vallen heel veel mensen terug op zichzelf, ze kunnen zich eenzaam of angstig gaan voelen, mantelzorgers raken overbelast omdat partners niet meer naar de dagbesteding kunnen, de thuissituatie komt onder druk te staan omdat de kinderen niet naar school of de kinderopvang kunnen.

Samen kijken we dan hoe we het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld met regelmatig contact, advies, hulpverlening, of praktische ondersteuning. We kunnen boodschappen doen, maaltijden bezorgen, emotionele ondersteuning bieden enzovoort.

Ook onze jongerenwerkers zijn op straat te vinden, waar ze op gepaste afstand jeugd advies geven en met hen in contact blijven. Via social media delen we met deze jongeren en hun ouders tips en challenges om door deze tijd heen te komen. Kortom, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ook nu niemand er alleen voor staat!

 

Belt u ons wanneer u:

  • graag contact wilt (bijvoorbeeld omdat u eenzaam bent)
  • praktische ondersteuning kunt gebruiken
  • zorgen heeft over uzelf of anderen
  • graag iets voor een ander wil betekenen
  • vragen hebt

Zelf houden we initiatieven die ontstaan in de wijken goed in de gaten en bieden waar nodig een helpende hand. Een mooi voorbeeld is het versturen van uw zelfgemaakte kaarten voor mensen die nu extra aandacht nodig hebben. Wij zorgen dat ze op het juiste adres aankomen!

Onze gebruikelijke activiteiten waarbij we elkaar ontmoeten liggen tijdelijk stil. Ook onze ontmoetingscentra zijn gesloten. Dat doen we voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Maar we zitten zeker niet stil en willen dat u weet dat we er ook voor u zijn! Neem gerust contact met ons op; samen slaan we ons er doorheen!

 

Contactgegevens
Welzijn De Meierij: bereikbaar via 073-5441400 (elke dag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur) of  info@welzijndemeierij.nl. Zie ook www.welzijndemeierij.nl www.facebook.com/welzijndemeierijPR   Twitter: @WelzijnMeierij

ONS welzijn: bereikbaar via 088 3742525 (alle werkdagen van 08.30-17.30 uur). Zie ook www.ons-welzijn.nl, www.facebook.com/infoONSwelzijn/,
Instagram: ONS_welzijn, Twitter: @ONSwelzijn.
Farent: bereikbaar via 088 023 75 00 (8:30 tot 17:00 uur) of info@farent.nl.
Bent u in een situatie waarbij acuut hulp nodig is? Bel dan 24/7 met onze crisisdienst , ook via  088 023 75 00
Lumens: bereikbaar via: 040 219 33 00 of info@lumenswerkt.nl

MEE; bereikbaar via  088-465 3555 zie ook www.meedemeentgroep.nl
Het Centrum van Jeugd en gezin is de vraagbaak voor kinderen en jongeren  (0-23 jaar) en ouders. De jeugdprofessionals zijn te bereiken via telefoon 0413-381060 en cjgmeierijstad.nl. Op de website van het CJG  zijn tips en ideeën verzameld om deze dagen samen gezellig door te komen nu de scholen dicht zijn en de kinderen thuis.