Verslag van acties Seniorenraad afdeling Sint-Oedenrode.

By 26 april 2019 oktober 24th, 2019 Afdeling Sint-Oedenrode

 Op 28 maart jl. heeft de Seniorenraad Meierijstad, afdeling Sint-Oedenrode, een bijeenkomst belegd met verenigingen die zich ook inzetten voor het welzijn van senioren. In de praktijk blijkt dat vaak dezelfde thema’s behandeld worden en dat partijen dit van elkaar niet weten. Onderwerpen als dementie – mantelzorg – eenzaamheid – langer thuis blijven wonen hebben de aandacht van verschillende belangengroeperingen.

Op 28 maart jl. is de intentie uitgesproken om  activiteiten gecoördineerd aan te pakken en daar waar mogelijk elkaar te ondersteunen in de uitwerking van plannen. Zo zal de seniorenraad, afdeling Sint-Oedenrode, met de zorgcoöperatie Rooi bespreken op welke wijze het project “langer thuis blijven wonen ”gezamenlijk uitgevoerd kan worden.  Verder wordt besproken of  “een seniorenwijzer” in samenwerking met Welzijn de Meierij  uitgegeven wordt.
Dit gezamenlijk overleg zal een jaarlijks terugkerend overleg worden om op deze manier goed op de hoogte te blijven van activiteiten die ondernomen worden t.b.v. het welzijn van senioren.