IN MEMORIAM WIM VAN DER SCHOOT.

By 24 februari 2020 Nieuws

Even een paar weken rustig aan doen………………………………………………………………………!

Dat zijn de laatste woorden geweest die Wim van der Schoot afgelopen week tegen me zei.
Zijn echtgenote Mientje moest voor een behandeling naar het ziekenhuis en als ze dan weer thuis was wilde hij bij haar zijn. Ik mocht dus die paar weken niet op hem rekenen. Zo wie zo was dat iets aparts voor Wim. “Als je tijd hebt ben je ergens mee bezig”, zei hij vaak tegen me. Het zal niet meer zo zijn.
We hebben Wim een tijd geleden gevraagd zitting te nemen in de Commissie Wonen & Veiligheid van de Seniorenraad Meierijstad mede vanwege zijn onverzettelijkheid, betrokkenheid en passie die hij voor zijn werkzaamheden kon opbrengen. Hij was niet te stuiten. Mede door zijn persoonlijke contacten had hij bij velen een gemakkelijke ingang. Daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. Hij organiseerde samen met anderen de succesvolle “Verkeersmarkt” en had volop plannen voor de herhalingscursussen.

Nu de onlangs ingeschreven “Stichting Schijndel Hartsave” technische mensen nodig had werd Wim één van de beschikbare “technisch beheerders”. In een mum van tijd fietste hij in Schijndel en Wijbosch rond om de bestaande AED’s te inventariseren. Met de fiets en zijn herkenbare kratje en zijn petje op was dat een kolfje naar zijn hand. Hij nam het zelfs het bestuur kwalijk als die niet meteen actie ondernam of direct reageerde op zijn vragen. Gegevens tot in detail, foto’s, geschetste plattegronden, memo’s alles leverde hij aan om het dossier zo volledig mogelijk te maken. Nu de voorbereidende fase achter de rug is kwam voor Wim het mooie werk: de contacten met de betrokkenen.

Afgelopen woensdagmiddag bereikte ons het bericht dat Wim als gevolg van hartfalen, hoe cynisch kan het zijn, plotseling was overleden. Terwijl hij s’ morgens nog bij de arts was geweest had hij toch de zorgplicht voor zijn echtgenote weer op zich genomen en was de woensdag weer een gewone dag. In de middag sloeg het noodlot toe. De hulp kwam te laat en Wim overleed.
Behalve zijn familie, vrienden en kennissen zullen ook wij het voortaan zonder Wim moeten doen. Dat zal niet meevallen. Ik denk dat we hem nog heel vaak zullen missen.
Moge hij rusten in vrede. Tenminste …………………. als hij daar tijd voor heeft. Bij ons is het werk niet af. Dat zal ons nog lang aan Wim herinneren. En daar zijn we blij om.

Wij wensen Mientje, kinderen en kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte voor de toekomst.

Dag Wim.

Eric de Goeij, Voorzitter Cie. Wonen & Veiligheid

Mede namens het Bestuur van de Seniorenraad Meierijstad.